Home arrow Cursussen

 

Het aanbod:

De cursus voor beginners (10 lessen)

MEN HOEFT GEEN ERVAREN KUNSTENAAR TE ZIJN OM TE KUNNEN DEELNEMEN AAN DE CURSUSSEN OF WORKSHOPS!!
Nog nooit getekend of geschilderd? Geen probleem. Wij nemen ons de moeite om niet alleen van u een gedreven “kunstenaar” te maken, maar vooral om u te laten kennismaken met een van de mooiste hobby’s van de wereld. Het (leren) schilderen op een schildersdoek! Is eenmaal de interesse gewekt voor deze vorm van kunst dan kunt u er namelijk geen genoeg van krijgen! Atelier Different Colorfield staat garant voor kwaliteit maar ook open voor suggesties en veranderingen.

In deze cursus staat de persoonlijke begeleiding centraal en wordt er rekening gehouden met het niveau en de interesse van de cursist. Zoals hiervoor vermeld zullen de beginners samen met gevorderden bij elkaar in één groep (dagdeel) zitten. Dit ter stimulering van beiden.

Tijdens het tekenen in de 1e les van eenvoudige voorwerpen komen de beeldelementen (compositie, vorm, lijn, structuur en perspectief) aan de orde. Tijdens de 2e les wordt er met de primaire kleuren (acrylverf) (rood, geel en blauw alsmede zwart en wit), een scala aan kleuren gemengd. In les 3 gaan we optekenen op een linnen doek (afmeting b.v. 40x50), waarna de overige lessen nodig zullen zijn om een schilderij te vervaardigen.

 

De cursus voor gevorderden (10 lessen)

Er zijn natuurlijk genoeg mensen die in de vrije uurtjes al (jaren) als amateurschilders actief zijn. Men komt dan op een “dood” spoor en wenst te kunnen overleggen met anderen over nieuwe technieken of een andere aanpak. Ook kan het derhalve voorkomen dat men wat meer adviezen of aanwijzingen nodig heeft. Schroom niet en meldt je aan voor de cursus voor gevorderden. Deze cursisten worden in deze cursus eveneens persoonlijk begeleid in de door hen zelf gekozen manier van schilderen met acrylverf of aquarelverf. Bovendien kan er geëxperimenteerd worden met verschillende technieken (bv schilderen met paletmes e.d.) Er kan gewerkt worden aan de hand van opdrachten en thema-suggesties. Doch uiteindelijk bepaalt U als cursist zelf wat u wenst te maken en wordt u volledig begeleid in uw keuze.Kindercursussen (10 lessen)

Kindercursussen voor beginners en gevorderden zijn mogelijk vanaf 8 jaar. De maximale leeftijd is tot 16 jaar.

Bij deze leeftijdsgroep is het de bedoeling om de kinderen hun ontdekkingsdrang  aan te moedigen en hun creatieve energie op het gebied van tekenen en schilderen te stimuleren. Ook bij deze cursussen wordt er met experimentele methodes gewerkt, maar ook concrete opdrachten worden opgedragen.

Voor de pauze vinden er tekendictee´s of andere opdrachten plaats. Na de pauze, in les 1, zullen kinderen eenvoudige voorwerpen tekenen. Hier komen de beeldelementen (compositie, vorm, lijn, structuur en perspectief) aan de orde. Tijdens de 2e les wordt er met de primaire kleuren (acrylverf) (rood, geel en blauw alsmede zwart en wit) een scala aan kleuren gemengd. In les 3 gaan we optekenen op een linnen doek (afmeting bv 30x40), waarna de overige lessen nodig zullen zijn om een (prachtig) schilderijtje te vervaardigen.

 

 

Kunst Verhuurplan

Kunst verhuur

Vrijgezellenfeest?

vrijgezellen