4-delige cursus papier-maché voor volwassenen

Deze cursus vind alleen plaats inonderling overleg en bij voldoende belangstelling.

Zeg je papier-maché dan denk je meteen aan o.a. papier en behangplaksel. Deze manier om sculpturen te maken bestaat al heel wat jaren en is nog steeds razend populair. Wie heeft er niet als kind op de “kleuterschool” een spaarvarken (ballon opblazen en plakken maar!) van papier-maché gemaakt? Vandaag de dag wordt in menige carnavalsstoet nog steeds gebruik gemaakt van papier-maché. Gigantische beelden komen voort uit deze emulsie. Het is dan ook niet gek, dat als je eenmaal kennisgemaakt heb met papier-maché je hieraan verknocht raakt.

Hoe gaan we te werk:

EERSTE LES

Voordat men gaat plakken dient er een mal van draad (kippengaas) gemaakt te worden. Met een ijzerschaar wordt een sculptuur uitgeknipt en met draad aan elkaar verbonden. Dit kan zijn een schaal of een vaas. Maar ook een dier (bv kat of hond) bestaat tot de mogelijkheid. Daarna worden kleine papiersnippers uit oude kranten geknipt en ondergedompeld in behangplaksel. We proberen vandaag de eerste laag (dit is de belangrijkste laag) om deze mal heen te plakken.

TWEEDE LES

Vandaag moeten we ca 3 lagen papier op het te maken beeldje plakken. Nadat het een week gedroogd heeft komen we bij de ….

DERDE LES

Ook deze les moet er een laag WIT papier om het beeldje geplakt worden. Na droging beschilderen we het beeldje met een witte acrylverf.

Vervolgens kan het beeldje wederom een week (goed) drogen.

VIERDE LES

Het eindresultaat is in zicht: vandaag beschilderen we de sculptuur in de gewenste kleuren en kunnen onze creatie mee naar huis nemen.
Deze cursus wordt in de maanden juli en augustus gegeven (exacte data in onderling overleg) bij minimale deelname van 5 en maximale deelname van 10 cursisten!

Tussentijds instappen in een cursus is mogelijk in overleg met Marij Heijligers. Tijdens de cursussen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de reguliere schoolvakanties, tenzij anders vermeld. Bij vervolgcursussen en om teleurstellingen te voorkomen hanteren wij (indien nodig) wachtlijsten. In het Atelier geldt namelijk dat zittende cursisten voorrang hebben op nieuwkomers!

Klik hier om een aanvraag te doen voor deze cursus.

 

 

 

Kunst Verhuurplan

Kunst verhuur

Vrijgezellenfeest?

vrijgezellen