De cursussen tekenen en schilderen voor

volwassenen (vanaf 16 jaar) 

 

Wat houdt de cursus tekenen en schilderen voor volwassen en kinderen nou precies in:

Bij de cursus tekenen en schilderen dient iedere cursist (zowel volwassenen als ook kinderen) zelf zorg te dragen voor materiaal.

Tijdstippen en dagen voor volwassenen:
ma.middag en do.middag van 14.00-16.00 uur en ma.avond en di.avond van 20.00-22.00 uur
Tijdstippen en dagen voor kinderen:
woensdag van 14.15-16.00 uur en 18.15-20.00 uur

Wat heb je zoal nodig bij de eerste en volgende lessen: -tekenpapier, potlood en gum.

Voor de overige lessen is het eveneens noodzakelijk om:

-een doekje (om penselen mee af te vegen), een waterpotje, een (afscheur)palet, (minimaal) 3 penselen (voorkeur: synthetische penselen) nummers: 2 (spits), 6 (plat) en 8 (plat) alsmede acrylverf (voorkeur: merk Talens: Amsterdam): naftolrood middel (nr 396), azogeel licht (nr 268), kobaltblauw (nr 512) en oxydzwart (nr 735) en titaanwit (nr 105)) aan te schaffen.

De tweede en derde les staan volledig in het teken van mengen met voorgaande (primaire) kleuren. Iedere cursist zal tot de conclusie komen dat men tientallen kleuren leert mengen met bovenstaande primaire kleuren en zwart en wit.

De vierde les heb je ook nodig:

-een schilderslinnen (b.v. 40/50)

Deze les starten we met het optekenen van een door de cursist zelf uitgezocht onderwerp. Dit kan b.v. een vakantiefoto of een ansichtkaart (bloemen, vogels etc) zijn, welke we leren vergroten op het schilderslinnen. Er kan ook een opdracht gegeven door Atelier Different Colorfield worden uitgewerkt. Al met al bepaalt u als cursist zelf wat u gaat schilderen.

De overige lessen hebben we nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Atelier Different Colorfield streeft er naar om in één cursusperiode één schilderij volledig afgewerkt te krijgen.

Tussentijds instappen in een cursus is mogelijk in overleg met Marij Heijligers. De cursussen worden onderbroken door de reguliere schoolvakanties, tenzij anders vermeld. Bij vervolgcursussen en om teleurstellingen te voorkomen hanteren wij (indien nodig) wachtlijsten. In het Atelier geldt namelijk dat zittende cursisten voorrang hebben op nieuwkomers!

 
klik hier om je in te schrijven voor deze cursus.

 

 

Kunst Verhuurplan

Kunst verhuur

Vrijgezellenfeest?

vrijgezellen