Home arrow Over Marij

Wie is Marij Heijligers   

De mens achter de kunstenares:

Marij is integer, zelfbewust, hard werkend, open, helder, een gevoelig type. Zo zou je haar kunnen typeren. Marij Heijligers (1959) is geboren en getogen in Limbricht-Sittard. Zij kon eerder tekenen dan bij wijze van spreken lopen, en wist al snel wat zij later wilde worden: namelijk kunstenares. De voorliefde ging toen al uit naar het maken van portretten.
Marij is als autodidact een kei in het maken van schilderijen, decors, het beschilderen van wanden en schalen, maar ook het maken van beeldjes (keramiek) en het uit steen vervaardigen (beeldhouwen) van portretten. Dit alles zonder enige vorm van scholing. In wezen een natuurtalent!
Er zijn geschoolde kunstenaars en autodidacte kunstenaars. Marij is een autodidacte kunstenares en heeft m.n. aan sommige geschoolde kunstenaars gemerkt, dat zij niet veel vertrouwen hebben in autodidacte kunstenaars, omdat er gedacht wordt dat deze kunstenaars niet 'goed genoeg' zijn. Of zelfs broodroof plegen! Er wordt verondersteld dat het 'amateurs' zijn. Maar hier is waarschijnlijk het tegendeel waar? Een autodidact is zelfstandig genoeg om zijn kennis te vergroten door zelfstudie. Hij of zij kan het zelf en heeft daarvoor geen school nodig of leerkrachten die vertellen hoe het moet. Het voordeel van een autodidact is ook dat zijn of haar gevoel niet wordt vertroebeld door de invloeden van school of leerkrachten. De autodidact blijft 'puur'.
Iemand is kunstenaar, je kunt geen kunstenaar worden. Het is zoals de kunstenaar Paul Citroen zei: 'Kunst is een gewas dat organisch groeit uit het leven van de kunstenaar. Een school kan alleen het leerbare leren. Dus geen kunst, maar het elementaire, de grondslagen en mogelijkheden van het materiaal en van de vormen en kleuren. Men kan de mensen tot de kunst leiden, maar men kan geen kunstenaars maken'.

Marij laat zich inspireren door haar directe omgeving. Mensen vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. De mens, enerzijds in al zijn verscheidenheid, anderzijds in een geheel eigen stijl. Ongemerkt is Marij een groot deel van de dag bezig met het bestuderen van mensen, zowel tijdens de door haar gedoceerde cursussen als in de privésfeer. Vooral de ogen van mens en dier zijn een belangrijk element en een inspiratiebron voor Marij, want ogen laten juist goed zien hoe mensen zich voelen.
Haar streven naar perfectionisme verleiden haar portretten tot in detail uit te werken.

Van welke invalshoek men Marij Heijligers ook benadert, steeds weer komt zij te voorschijn als een markant mens, die haar persoonlijke uitdrukkingsmiddelen zuiver weet af te stellen. De klei knedend, de steen bewerkend en het penseel professioneel hanterend is zij op zoek naar de waarde van het leven en creëert haar eigen wondere wereld. Zodoende kun je haar werk beschouwen als een gelukkige combinatie van gerichte arbeid en geestelijk leven. Haar beelden en schilderijen vertellen over de kijk van de kunstenares op de wereld om haar heen.

Wat is Atelier Different Colorfield

Atelier Different Colorfield is een bedrijf dat veel aspecten van de hedendaagse kunst vertoont. Opdrachten, niet alleen schilderijen gemaakt in olieverf, acrylverf of aquarelverf doch ook beeldjes van klei en/of brons, muurschilderingen etc. worden aangenomen, uitgewerkt en opgeleverd. Tevens worden er het hele jaar door cursussen tekenen en schilderen gegeven en diverse workshops georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Bekijk deze website en geniet van het werk van Marij Heijligers, zoek informatie over de cursussen en workshops en meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van alle activiteiten van Atelier Different Colorfield. 

Hebt u nog niet alle informatie gevonden die u zocht dan kunt u contact opnemen via het e-mail formulier, maar bellen kan natuurlijk ook: 06-23188889.

 

Atelier Different Colorfield biedt de mogelijkheid aan volwassenen en aan kinderen om zich op een kunstzinnige manier te ontwikkelen. Cursussen en workshops worden gegeven in de beeldende vakken, te weten tekenen en schilderen, maar ook boetseren, aquarelleren, (naakt) modeltekenen, buiten tekenen en papier-maché. Atelier Different Colorfield beschikt over een eigen atelier-ruimte en is gevestigd aan de Dr. Nolensstraat 37 te Limbricht-Sittard. In iedere cursusgroep wordt er gewerkt met beginners en gevorderde cursisten. Dit werkt stimulerend voor beide groepen. Veel waarde wordt gehecht aan individuele begeleiding en kwaliteit. Deze cursussen en workshops zullen voor velen een aangename en creatieve ontspanning zijn.

 

Kunst Verhuurplan

Kunst verhuur

Vrijgezellenfeest?

vrijgezellen